понеділок, 31 липня 2017 13:22

Кирило Хорт має ДЦП – потрібна допомога

Автор: Фото надане Олександрою Савченко
  В рік  Кирилу Хорту необхідно щонайменше п’ять разів перебувати в реабілітаційному центрі
В рік Кирилу Хорту необхідно щонайменше п’ять разів перебувати в реабілітаційному центрі

6-річний Кирило Хорт з міста Красноград Харківської області має ДЦП. У рік хлопчику необхідно щонайменше п'ять разів перебувати в реабілітаційному центрі. На один курс потрібні приблизно 11 тис. грн.

"Причина ДЦП в сина - родова травма. Хоч вагітність проходила добре. В день пологів мені не захотіли робити ультразвукове дослідження. Дитина застрягла в тазу і була двічі обвита пуповиною. Дістали напівмертву. Серце билося через раз. Десять днів Кирилко пролежав у реанімації. Ще три місяці ми були в лікарні. Годували його через зонд.

Лікарі пропонували мені відмовитися від сина. Мовляв, я ще молода і народжу здорову дитину. Я була вражена, як таке можуть пропонувати рідній матері. Мені хотілося їм нагрубити, але заливалася сльозами. А вони побачили мою реакцію і наголосили: "Тоді вас чекає інвалідний візок". Я почала возити сина у реабілітаційні центри. Кирилко довгий період їв лише перетерту їжу. Зараз навіть лікарі дивуються, що сам почав жувати, навіть хліб і печиво. Розуміє, про що я з ним розмовляю. Намагається повзати. Правда, на спині, по-своєму відштовхуючись ніжками. І в нього виходить перебиратися в інше місце до іграшок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Георгій Євтушенко має ДЦП – потрібна допомога на реабілітацію в Трускавці

Лікарі кажуть, якщо й далі продовжувати з ним займатися, то він зможе сидіти, самостійно їсти і навіть себе обслуговувати. Цього року ми пройшли чотири курси. Збираємося на п'ятий. Окрім грошей на реабілітацію, щоразу витрачаємо на житло і дорогу ще п'ять тисяч гривень. Самі не в змозі справлятися, тому просимо допомоги в небайдужих людей", - розповіла Gazeta.ua мати Олександра Савченко.

Реквізити для допомоги:

Картка Приватбанку – 5168 7573 0075 8622 (Савченко Олександра Вікторівна), контакти бабусі Кирила Ірини Соколки – (066) 335 20 35.

Зараз ви читаєте новину «Кирило Хорт має ДЦП – потрібна допомога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі