понеділок, 06 квітня 2009 14:19

Кількість жертв землетрусу в Італії досягла 50 осіб

Кількість жертв землетрусу в Італії досягла 50 осіб
Прем"єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі оголосив надзвичайний стан у країні. Рятувальники попереджають, що смертність від землетрусу в 6,3 бали може бути набагато вищою, ніж 40 осіб. Наразі відомо, що серед загиблих п"ятеро дітей.

Вузькі середньовічні вулиці в Л"Агуїла і гірських селищ та сіл, розташованих поблизу епіцентру, утруднюють проведення аварійно-рятувальних робіт та пересування транспортних засобів з устаткуванням.

Італійське інформаційне агентство ANSA називає кількість у 40 загиблих, у той час як поліція на місці подій дає більш високі показники.

"Існують різні звіти про кількість жертв", - заявив один з головних рятувальників Хада Мессія. - Місцевий поліцейський розповів мені, що нараховується вже більше 50 смертельних випадків. Близько сотні осіб може знаходитися під завалами в Л"Агуїла і у сусідніх містах.

Після повідомлення про землетрус Сільвіо Берлусконі скасував поїздку до Москви і попрямував у постраждалий район. Папа Бенедикт XVI молився за "жертв, особливо дітей, які загинули під час землетрусу".


За попередніми даними, громадян України серед загиблих і постраждалих від землетрусу немає.

Посольство України в Італії продовжує відслідковувати подальший розвиток ситуації в зоні стихійного лиха.

За матеріалами Reuters, CNN

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Кількість жертв землетрусу в Італії досягла 50 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі