пʼятниця, 22 лютого 2013 02:22

Кількість жертв подвійного теракту в Індії зросла до 20 осіб

Кількість жертв подвійного теракту в Індії зросла до 20 осіб
Фото: ИТАР-ТАСС

В результаті подвійного теракту в місті Хайдарабад на півдні Індії 21 лютого загинули 20 людей, 82 людини були поранені. Про це повідомляє Agence France-Presse з посиланням на дані місцевої поліції.

Вибухи сталися в адміністративному центрі штату Андхра-Прадеш, де знаходяться офіси великих західних IT-компаній, в тому числі Google і Microsoft.

Як повідомили свідки, перший вибух стався в декількох метрах від дверей кінотеатру Venkatadri Cinema в той момент, коли глядачі виходили з будівлі після закінчення сеансу. Другий вибуховий пристрій спрацював біля розташованої поблизу автобусної зупинки. Раніше повідомлялося про три вибухи.

За даними місцевої влади, вибухові пристрої були встановлені на залишених на вулиці велосипедах.

У поліції заявили, що це був терористичний акт. Відповідальність за ці напади поки ніхто на себе не взяв. При цьому в МЗС Індії визнали можливість участі в організації теракту іноземців. У свою чергу, влада штату заявили, що метою вибухів було спровокувати спалах насильства серед населення Хайдарабада, значну частину якого складають мусульмани.

В кінці листопада 2012 пакистанське відділення руху "Талібан" пригрозило помститися Індії за страту Мухаммеда Касаба, визнаного одним з виконавців терактів 2008 року в Мумбаї.

Зараз ви читаєте новину «Кількість жертв подвійного теракту в Індії зросла до 20 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі