неділя, 06 квітня 2008 16:27

Кількість хворих лихоманкою денге в Бразилії перевищила 55 тисяч чоловік

У Бразильському штаті Ріо-де-Жанейро продовжується епідемія лихоманки денге. За останні десять днів число хворих збільшилося з 30 до 55 тисяч чоловік. За даними місцевих властей, жертвами небезпечного тропічного захворювання стали щонайменше 67 жителів штату, діагнози ще 58 загиблих поки залишаються не підтвердженими.

Всі померлі - діти у віці до 13 років.

Різке зростання захворюваності тропічною лихоманкою спостерігається в Ріо-де-Жанейро з початку року. Черговий спалах захворювання відрізняється швидкими темпами розповсюдження і незвичайно високим відсотком випадків особливо небезпечного геморагічного різновиду лихоманки.

На початку минулого тижня до боротьби з тропічним вірусним захворюванням були привернуті підрозділи Бразильської армії і пожежники. Медики і військові обробляють інсектицидами водойми і ємності з водою, в яких дозрівають личинки розносника інфекції, - тропічного комара Aedesaegypti.

Місцеві медики як і раніше не справляються з напливом хворих: час очікування пацієнтів в лікарнях Ріо-де-Жанейро складає від 8 до 28 годин. Кожну хвилину в штаті реєструються 1,4 нових випадку захворювання.

Сезонні спалахи лихоманки денге фіксуються в Південній Америці практично щорічно, проте останнім часом їх масштаб значно збільшився. Минулого року, за даними американського Центру контролю інфекційних захворювань, ця хвороба уразила більше 900 тисяч жителів континенту, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Кількість хворих лихоманкою денге в Бразилії перевищила 55 тисяч чоловік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі