вівторок, 20 липня 2010 10:16

Киянам через спеку відключають електрику і зупиняють транспорт

Киянам через спеку відключають електрику і зупиняють транспорт

У Києві через спеку цілі мікрорайони залишалися без електрики, кияни ходили пішки через паралізований транспорт, "швидкі" працюють в посиленому режимі, традиційні ярмарки відмінили, а у вихідні сталося 38 пожеж.

19 липня одразу в кількох мікрорайонах столиці через перевантаження ліній внаслідок масового користування охолоджувальними приладами (кондиціонерами і вентиляторами) на кілька годин пропадало світло.

"По кілька годин не було світла на Виноградарі, вулицях Оболонській і Оленівській, у районах Контрактової і Поштової площ. Відключення почалися з 12 години, а вже до 16:30 ми ліквідували усі пошкодження", - розповіла керівник відділу зовнішніх комунікацій АК "Київенерго" Наталія Плеханова.

"Зараз багато хто включає надто багато побутових приладів, і мережі будинків не витримують такого навантаження, адже вони в більшості своїй застарілі і не розраховані на таке велике споживання електроенергії", - додала вона.

Туристичні фірми, невеликі магазинчики вимушені були піти на незаплановану сієсту - касові апарати і комп'ютери не працювали.

"Я думаю, що сьогодні ми могли продати як мінімум 5 путівок, адже зараз сезон. А так збитки", - розповіли в одній з турфірм.

Не пощастило і тим, хто користується тролейбусами. Вони першими здалися під натиском спеки.

"На Фрунзе тролейбуси простояли без живлення близько 5 хвилин, а на проспекті Перемоги - близько 20 хвилин", - розповів головний інженер КП "Київпастранс" Юрій Бомбардеров.

Раніше він говорив, що від високих температур електролінії тролейбусів можуть просісти, рейки трамваїв деформуватися, а двигуни автобусів просто "закипіти". Але в даному випадку, за його словами, причина була іншою: "Впала одна з опор дротів".

У довідковій швидкої допомоги повідомили, що навантаження на київські бригади за останні дні зросло вже на 12%.

"Стало важче: виклики в основному через гіпертонічні кризи і проблеми з серцем, є кілька теплових ударів", - розповіла чергова.

Від спеки трапляються і пожежі. У вихідні сталося 38 пожеж, з яких 13 - займання трави і сміття на відкритій території.

Начальник Гідрометцентру Микола Кульбіда повідомив, що спека не має наміру відступати ще два тижні.

"Коливання температури можуть бути в межах 2-3-х градусів, в цілому ж погода не зміниться", - заявив він, додавши, що можливі і нові температурні рекорди.

Зокрема стовпчики термометрів можуть піднятися до 40 градусів тепла.

Середня температура в столиці цього тижня коливатиметься від 31 до 33-х градусів тепла. Завтра можлива злива, а в четвер і п'ятницю - невеликі дощі.

Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Киянам через спеку відключають електрику і зупиняють транспорт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі