вівторок, 24 грудня 2019 16:48

Київ побив новий температурний рекорд за майже 140 років

Київ побив новий температурний рекорд за майже 140 років
За кліматичною нормою таке значення відповідає температурі середини жовтня. Фото: LIGA.net

Температура повітря у Києві в ніч на 24 грудня побила рекорд за 139 років метеорологічних спостережень.

Так, стовпчик термометра не опускався нижче +5,7°С, що на 0,9°С більше попереднього рекорду в 2015 році. Про це повідомила Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сніг, дощ та невеликі заморозки обіцяють у новорічні дні

За кліматичною нормою таке значення відповідає температурі середини жовтня. Окрім того, температура 23 грудня становила +8,0°С, що на 0,5°С вище попереднього найвищого показника, який тримався з 2015 року.

"Незважаючи на надзвичайно теплу другу половину грудня, він все ж таки поступається за кількістю температурних рекордів грудню 2015 року, в якому їх було 20", - зазначили в обсерваторії.

2019-й рік виявився найтеплішим за останні 5 років не лише в Україні, а й по всьому світу. Потепління пов'язане із змінами в усій кліматичній системі.

У грудні через чергову хвилю тепла почався вегетативний період. Цвітуть дерева в багатьох регіонах – сливи, калина. Розпускається верба, квіти.

Зараз ви читаєте новину «Київ побив новий температурний рекорд за майже 140 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі