неділя, 29 вересня 2013 00:50

Керівник розвідки Чилі часів Піночета наклав на себе руки

Керівник розвідки Чилі часів Піночета наклав на себе руки
Одланьєр Мена. Фото: latindex.ru
Колишній керівник чилійської розвідки при диктаторі Аугусто Піночете наклав на себе руки, повідомляють мексиканські ЗМІ

Одланьєр Мена очолив нині не існуючий Національний центр інформації відразу після його створення в 1977 році. Правозахисники звинувачували співробітників спецслужби в репресіях по відношенню до противників диктатури.

Мена відбував свій шестирічний термін за причетність до смерті трьох членів Соціалістичної партії Чилі в 70-х роках. За зразкову поведінку його випустили з в'язниці на вихідні, завтра він повинен був повернутися назад. Самогубство Мена скоїв, перебуваючи у своїй власній квартирі. При цьому буквально через кілька днів його повинні були перевести в інший виправний заклад.

Десять колишніх агентів Піночета відбували у в'язниці "Кордильєра" покарання за порушення прав людини в кращих умовах, ніж інші в'язні. "Елітні" арештанти жили по двоє, кожна камера обладнана ванною. До того ж ув'язнені могли щодня протягом двох годин грати в теніс з особистим інструктором.
Зараз ви читаєте новину «Керівник розвідки Чилі часів Піночета наклав на себе руки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі