пʼятниця, 06 червня 2014 02:53

Кемерон тихцем потиснув Путіну руку, а Олланд тепло попрощався

Кемерон тихцем потиснув Путіну руку, а Олланд тепло попрощався
Фото: www.pravda.com.ua

Президент РФ Володимир Путін зустрівся з прем'єр-міністром Великобританії Девідом Кемероном у Франції. Зустріч розпочалася без традиційного рукостискання.

Перша зустріч Путіна та Кемерона за останні кілька місяців відбулася в павільйоні для офіційних осіб і делегацій паризького аеропорту імені Шарля де Голля, передає "Українська правда".

Водночас, за словами прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова, після завершення зустрічі Путін та Кемерон таки потисли один одному руки.

"ЛІдери потисли один одному руки, це вже було без телекамер", - запевнив він.

Як повідомив Пєсков, сторони обговорили шляхи врегулювання ситуації в Україні та пожвавлення російсько-британського діалогу.

Переговори з Кемероном — перші із серії зустрічей Путіна з європейськими лідерами, які напередодні в Брюсселі на саміті G7 погодили спільну позицію щодо Росії.

Водночас, переговори Путіна з президентом Франції Франсуа Олландом тривали більше ніж півтори години.

Зустріч завершилася рукостисканням глав двох держав. Президенти Росії і Франції не зробили жодних заяв, але тепло попрощалися на ганку Єлисейського палацу.

У п'ятницю, 6 червня, лідери держав будуть присутні на урочистостях у Нормандії на честь 70-ї річниці початку звільнення Франції від німецько-фашистської окупації. Запрошено й обраного президентом України Петра Порошенка.

За лаштунками зустрічі ведуться інтенсивні переговори про те, яким чином Захід може досить чітко висловити протест з приводу дій Росії по відношенню до України і анексії Криму.

Зараз ви читаєте новину «Кемерон тихцем потиснув Путіну руку, а Олланд тепло попрощався». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі