вівторок, 20 жовтня 2020 13:46

Карантин: кінотеатри можуть не витримати повторного локдауну

Карантин: кінотеатри можуть не витримати повторного локдауну
Multiplex і Планета Кіно проти закриття через карантин. Фото: pinterest.com

Генеральні директори великих мереж кінотеатрів Multiplex і "Планета Кіно" виступили проти їх закриття. Кінотеатри вже не працюють у Харкові, оскільки місто знаходиться в червоній зоні.

СЕО компаній Роман Романчук та Дмитро Деркач заявили про це в коментарі агентству Інтерфакс-Україна.

Роман Романчук підкреслив, що після потрапляння Харкова в червону зону карантину в місті заборонили роботу кінотеатрів, однак торговельні центри, ресторани і "всі громадські місця" продовжили роботу.

"Дуже сумно, що ряд рішень приймається просто через кому, не аналізуючи, наскільки це розумно і раціонально", - сказав Романчук.

Співвласник мережі "Планета Кіно" Дмитро Деркач зазначив, що влада нездатна забезпечити бізнесу належну підтримку.

"У США і Європі співробітники закритих компаній отримували допомоги, компаніям давали податкові канікули і безвідсоткові позики з бюджету. У нас нічого подібного не було і навряд чи буде. Я не розумію, як в таких умовах знову закриватися. Багато людей втратять роботу, залишаться без грошей, компанії збанкрутують, держава не отримуватиме податки. Відповідно, коштів на боротьбу з вірусом буде ще менше", - пояснив Деркач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карантин: спортклуб оголосив себе церквою

Також він запевняє, що другий локдаун "приведе економіку України до розвалу".

"Ми живемо в страху того, що нас можуть закрити в будь-який момент, а якщо це станеться, бізнес може не відновитися", - каже співвласник Планети Кіно.

За 9 місяців 2020 року мережа кінотеатрів "Планета Кіно" продала в 2,2 раза менше квитків, ніж за такий самий період 2019-го. У мережі Multiplex продажі в ІІІ кварталі 2020 року скоротилися в середньому на 60%. До кінця вересня падіння вдалося скоротити до 50%.

Зараз ви читаєте новину «Карантин: кінотеатри можуть не витримати повторного локдауну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі