четвер, 02 липня 2009 10:00

Каліфорнію поглинула бюджетна криза

Каліфорнію поглинула бюджетна криза

Губернатор Арнольд Шварценеггер оголосив про бюджетну кризу в Каліфорнії. Представники законодавчих органів Каліфорнії не впорались у відведені терміни зі схваленням збалансованого бюджету штату наступного року.

Шварценеггер також видав розпорядження, згідно з яким всі держустанови штату будуть закриті три дні на місяць на додаток до вихідних. Цей захід, направлений на скорочення витрат, призведе до того, що зарплата 235 тисяч держслужбовців скоротиться в середньому на 14%.

Каліфорнія - найбільш населений американський штат з восьмою за об"ємами економікою в світі, - була значно зачеплена іпотечною кризою і, в даний час відчуває зростаючий дефіцит бюджету.

На початок липня дефіцит перевищує 24 млрд доларів. У Білому Домі заявляють, що за ситуацією в Каліфорнії ведеться пильне спостереження.

61-річний колишній голлівудський актор Арнольд Шварценеггер в 2003 році обраний на посаду 38-го губернатора Каліфорнії. Переобраний в 2006 році.

Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «Каліфорнію поглинула бюджетна криза». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі