пʼятниця, 16 грудня 2022 17:26

Спецтема: Війна Росії проти України

"Калібри" РФ досі напоготові: попередили про загрозу з Чорного моря

"Калібри" РФ досі напоготові: попередили про загрозу з Чорного моря
У Чорному морі залишається ворожий ракетоносій. Фото: facebook.com/navy.mil.gov.ua

У Чорному морі досі залишається російський ракетоносій з "Калібрами" на борту.

Українцям потрібно бути насторожі й не ігнорувати сигнали повітряної тривоги, заявила у п'ятницю начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"На цей час у морі залишається той самий ракетоносій, якій був застосований і який випустив щонайменше п'ять ракет типу "Калібр". Ми знаємо, що у його спорядженні було їх вісім, тож цілком імовірно, що він ще готовий до пуску. Крім того, цілком можливе виведення інших ракетоносіїв у короткий термін", – сказала вона.

Гуменюк наголосила, що слід пам'ятати і про дрони ударного типу, які можуть направити для посилення результату атаки.

"Таку тактику ворога вже фіксували раніше", – додала керівниця пресцентру оперативного командування "Південь".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міноборони попередили українців про ризик повторних обстрілів

Гуменюк уточнила, що в Чорне море був виведений на чергування ракетоносій, якого зранку не було.

"По півдню безпосередньо було відпрацьовано ППО 11 ракет: шість над Вінниччиною, дві над Миколаївщиною, три над Херсонщиною. Загалом п'ять ракет типу "Калібр" було випущено з моря. Решта були повітряного базування", – зазначила вона.

Уранці 16 грудня Росія зробила чергову спробу зруйнувати енергосистему України. ППО "відпрацювала непогано", сказали у Повітряних силах. Водночас пошкоджено деякі енергооб'єкти та є влучання в житловий будинок у Кривому Розі на Дніпропетровщині.

Російські окупанти випустили 76 ракет по українській критичній інфраструктурі, 60 з них збила протиповітряна оборона, заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Внаслідок масованого удару з боку Росії по електроенергетичній інфраструктурі України відбулася втрата понад 50% споживання об'єднаної енергосистеми країни. Через це Укренерго оголосило про надзвичайну ситуацію.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав союзників посилити військову допомогу після ракетних ударів.

Зараз ви читаєте новину «"Калібри" РФ досі напоготові: попередили про загрозу з Чорного моря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі