вівторок, 09 травня 2023 11:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Яка ситуація з енергосистемою після масованої ракетної атаки: відповідь Укренерго

Яка ситуація з енергосистемою після масованої ракетної атаки: відповідь Укренерго
Через російські обстріли є пошкодження у розподільчих мережах прикордонних та прифронтових областей. Фото: facebook.com/npcukrenergo

Серія ракетних атак по Україні ввечері 8 травня та в ніч на 9 травня не завдала пошкоджень електростанціям та магістральним мережам.

Водночас через російські обстріли є пошкодження у розподільчих мережах прикордонних та прифронтових регіонів, повідомила пресслужба Укренерго.

Пошкодження у розподільчих мережах зафіксували у Чернігівській, Сумській, Харківській, Донецькій, Запорозькій та Херсонській областях. Вони постійно потерпають від російських обстрілів.

Зокрема, у Чернігівській області внаслідок атак залишаються знеструмленими понад 1,2 тис. споживачів.

"Бригади обленерго чекають дозволу військових для відновлення живлення", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракетний терор може продовжитись: у ЗСУ попередили українців

На Херсонщині через ворожий обстріл вранці 9 травня також знеструмлені споживачі. Їх живлення лише вчора відновили.

"На всіх пошкоджених російськими атаками об'єктах магістральних мереж тривають активні ремонтні роботи. У пріоритеті – відновлення рівня надійності енергопостачання споживачів, що потребує значних ресурсів та часу", – додали в повідомленні.

За даними Укренерго, виробництво електроенергії нині повністю покриває споживання. Продовжується експорт електроенергії в Молдову та Польщу. Імпорт в Україну відсутній.

Протягом останніх кількох днів російські окупанти посилили атаки по українських містах. У ніч на 9 травня запустили 25 ракет, 23 з яких вдалося збити.

Уламки збитих ракет впали у Києві у Шевченківському та Голосіївському районах. Попередньо, загиблих та поранених немає. На Київщині від влучання ракети утворилася величезна вирва. Загалом у повітряному просторі навколо Києва ППО виявила та знищили близько 15 російських ракет, влучань немає, повідомили в військовій адміністрації столиці.

Вночі у Дніпрі уламки впали на чотирьохповерхівку. Поранення отримала 32-річна жінка, її госпіталізували. Також вночі атакували Черкащину: на місці падіння утворилася незначна пожежа, вибухова хвиля пошкодила вікна диспансеру. Постраждалих немає.

Зараз ви читаєте новину «Яка ситуація з енергосистемою після масованої ракетної атаки: відповідь Укренерго». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі