вівторок, 09 травня 2023 11:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Ракетний терор може продовжитись: у ЗСУ попередили українців

Ракетний терор може продовжитись: у ЗСУ попередили українців
Росія може продовжити 9 травня ракетний терор проти України. Фото: slovoidilo.ua

Російські загарбники сьогодні, 9 травня, ще можуть продовжувати ракетний терор проти мирних українських міст.

Ворог намагатиметься тримати в напрузі Україну. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

За її словами, українцям варто уникати скупчень людей та свідомо ставитися до небезпеки.

"Ми говоримо про те, що ворог буде продовжувати тероризувати і спрямовувати свої зусилля на те, щоб тримати в напрузі населення протягом щонайменше сьогоднішнього дня так точно", ‒ наголосила Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США відреагували на нічну атаку росіян по Україні

Вона зазначила, що в Чорному морі Росія нині тримає 18 своїх кораблів. П'ять з яких ‒ ракетоносії.

"З урахуванням того, що вночі росіяни трохи "відстрілялися", але ще щонайменше 28 ракет типу "Калібр" вони тримають напоготові", ‒ сказала Гуменюк.

Водночас вона нагадала, що раніше масовані обстріли з боку окупантів супроводжувалися запуском 70-80 ракет, а тепер ‒ 15-20-30.

"Це говорить про їхній потенціал. Але пам'ятаємо, що, не зважаючи на санкції, вони їх все-одно виробляють", ‒ сказала Гуменюк.

За даними розвідки, у ворога є ще багато ударних дронів типу Shahed.

"Вони мали потужні плани на 9 травня, щоб прозвітувати про свої якісь "перемоги". Ми знаємо про їх тяжіння до символізму тощо. Дійсно, продемонструвати техніку на парадах вони не можуть. Хотіли на полі бою. Але й тут зазнали поразки. Тому будуть шукати будь-яку іншу "перемогу", ‒ додала Гуменюк.

За її словами, тилові регіони України можуть опинитися під загрозою ракетних атак, в тому числі і протягом сьогоднішнього дня.

"Водночас ворог може витримувати паузу, щоб створити додаткове нервове напруження. І навпаки - протягом дня буде тривале очікування і коли вночі, або ж наступного дня, для прикладу, коли усі розслабляться, вони можуть завдати удару", – зазначила Гуменюк.

У ніч на 9 травня Сили оборони України збили 23 з 25 ракет, які окупанти запустили за дві хвилі атаки. Росіяни здійснили пуски ракет типу "Калібр" та Х-101/Х-555, повідомила пресслужба Повітряних сил Збройних сил України.

9 травня близько 4:00 оголосили повітряну тривогу у низці областей України. Після цього у столиці та на Київщині пролунали вибухи. Місцева влада повідомила про роботу сил протиповітряної оборони.

Зараз ви читаєте новину «Ракетний терор може продовжитись: у ЗСУ попередили українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі