субота, 21 жовтня 2023 11:38

Як формувався спецпідрозділ Kraken: Буданов розкрив деталі

Як формувався спецпідрозділ Kraken: Буданов розкрив деталі
Керівник ГУР Кирило Буданов розповів про формування спецпідрозділу Kraken. Фото: gur.gov.ua

Окремий розвідувально-диверсійний підрозділ Головного управління розвідки Міноборони України Kraken почав формуватися ще за півтора тижня до початку повномасштабного вторгнення Росії.

У підрозділі була "досить різнорідна" публіка. Про це у документальному проекті Дмитра Комарова "Рік. Харківщина" розповів начальник ГУР Кирило Буданов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буданов сказав, чому сам бере участь у бойових виходах

За його словами, ще за півтора тижні до 24 лютого 2022 року двох офіцерів відправили до Харкова зі зброєю і боєприпасами. Вони мали спілкуватися з місцевими для формування умовного підпілля, вже знаючи про майбутнє вторгнення військ РФ.

"У Kraken досить різнорідна була публіка. Там були ті, кого називають фанати, хулігани, багато було з "Азова" ветеранів, були просто цивільні хлопці та дівчата. Це був контраст, тому що до того в нас дівчата в бойових підрозділах не воювали. А там їх було, коли я в перший раз приїхав, дуже багато. Гендерна рівність", - розповів Буданов.

У деяких з операцій на фронті безпосередню участь бере очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов. Якось він змусив по рації здатися в полон одразу 19 росіян.

Нещодавно Кирило Буданов розповів, де і з ким зустрів перший день війни. Напередодні повномасштабного вторгнення РФ він заселився у робочий кабінет. Поряд з ним була його дружина Маріанна.

Зараз ви читаєте новину «Як формувався спецпідрозділ Kraken: Буданов розкрив деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі