понеділок, 29 січня 2007 19:30

До п"яти років ув"язнення засудять засновника "МММ"

Прокурор вимагає п"яти років позбавлення волі для підсудного Сергія Мавроді, засновника компанії "МММ". Процес проходить у Чертановському суді міста Москви. Максимальне покарання по статті Кримінального кодексу "Шахрайство", за якою судять Мавроді, становить десять років позбавлення волі. Підсудний своєї вини не визнає.

На початку 1990-х років акціонерне суспільство "МММ" приймало внески від населення, обіцяючи сотні відсотків річних. За версією слідства, зібрані кошти Сергій Мавроді не інвестував, а витрачав на особисті потреби. Після того, як акції "МММ" знецінилися, сума збитку, заподіяного вкладникам, склала більше 110 мільйонів рублів. За даними слідства постраждали більше 10 тисяч чоловік.

Фактичний крах "МММ" стався в 1994 році, коли акції компанії миттєво знецінилися, а банкротом АТ "МММ" визнали тільки в 1997 році. Кримінальну справу за фактом шахрайства Генпрокуратура порушила ще через рік. На початку 2003 року Сергія Мавроді заарештували, а в грудні того ж року визнанли винним в підробці документів і засудили до 13 місяців позбавлення волі. Підроблений паспорт на ім"я Юрія Зайцева виявили під час обшуку квартири, в якій проживав Мавроді на момент арешту. У період з січня 2003 по 31 грудня 2006 року засновник "МММ" вивчав матеріали обвинувачення, яких було 610 томів, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «До п"яти років ув"язнення засудять засновника "МММ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі