вівторок, 08 січня 2008 11:37

Ізраїль вперше за півроку потрапив під ракетний обстріл з Лівану

Ізраїль вранці 8 січня вперше за останні півроку піддався ракетному обстрілу з території Лівану. Ізраїльська поліція підтвердила, що дві ракети, випущені з "Катюши", впали на вулиці міста Шломі в північній частині країни. При обстрілі ніхто не загинув. Одна з ракет частково зруйнувала будинок, друга влучила в стовп лінії електропередач.

Представники ЦАХАЛу, в свою чергу, спочатку заявляли, що на території міста вибухнули старі боєприпаси, проте потім повідомили, що розслідування події ще не завершене. На даний час ЦАХАЛ перевіряє справність своїх радарів.

Відповідальність за запуск ракет поки ніхто на себе не взяв, проте міністерство оборони припускає, що якесь терористичне угруповання хоче перешкодити візиту до Ізраїлю президента США Джорджа Буша, який має прибути до країни 9 січня.

17 червня 2007 року кілька некерованих ракет типу "Катюша" впали на ізраїльське місто Кірьят-Шмона. У результаті вибухів ніхто не постраждав. Відповідальність за цей обстріл узяла на себе раніше невідома екстремістська організація "Джіхадистські бригади Бадра – ліванське відділення", пише Ha"aretz.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль вперше за півроку потрапив під ракетний обстріл з Лівану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі