понеділок, 06 квітня 2009 16:30

Італійські рятувальники повідомили про 92 жертви землетрусу

Автор: Фото Reuters
  Італійський солдат стоїть перед зруйнованою землетрусом церквою в італійському містечку Паганіка 6 квітня 2009 року
Італійський солдат стоїть перед зруйнованою землетрусом церквою в італійському містечку Паганіка 6 квітня 2009 року
В результаті потужного землетрусу в центральній частині Італії загинуло більше 90 осіб. Приблизно 50 тисяч залишилися без даху над головою.

"Деякі міста в цьому районі було практично знищено повністю", - сказав Джанфранко Фіні, спікер нижньої палати парламенту. Загиблих вшанували хвилиною мовчання. Італійське інформаційне агентство ANSA, з посиланням на рятувальників, говорить, що кількість загиблих досягла 92 осіб через 12 годин після землетрусу.

Будинки XIII століття та історичні середньовічні церкви зазнали самого тяжкого випробування за останні 30 років. Сотні людей було поранено, близько 15 тисяч будівель зруйновано.

"Я прокинулася від звуку, наче вибухнула бомба, - сказала 87-річна Анжела Палумбо, жителька Л"Агуїли. - Нам вдалося втекти з речами, навколо нас все рушилося. Все дрижало, падали меблі. Я не бачила нічого подібного в житті".

Міністр внутрішніх справ Роберто Марон відвідав район трагедії. А Лука Сполетіні з департаменту цивільної охорони говорить, що кількість безпритульних склала 50 тисяч. Близько 26 міст та селищ було зруйновано.

Тільки в містечку Онна 10 осіб загинуло. Фотограф "Рейтер" бачив, як матір і дочку понесли в одній домовині.

Землетруси особливо небезпечні в цій частині Італії, тому що тут багато старовинних будівель.

Близько 2700 осіб загинули в результаті землетрусу на півдні країни в 1980 році, повідомляє Reuters

Перевод Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Італійські рятувальники повідомили про 92 жертви землетрусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі