понеділок, 22 лютого 2010 10:32

Іспанія заплатить Аль-Каїді $ 5 мільйонів за трьох заручників

Іспанія заплатить Аль-Каїді $ 5 мільйонів за трьох заручників
Уряд Іспанії висловив готовність заплатити п"ять мільйонів доларів за звільнення трьох громадян - співробітників неурядової гуманітарної організації Barcelona Accion Solidaria, викрадених угрупованням Аль-Каїда Ісламського Магріба у Мавританії.

Про це повідомляють в неділю, 21 лютого, іспанські ЗМІ з посиланням на газету El Mundo.

За даними джерела в уряді, угоду з терористами було укладено наприкінці минулого місяця за посередництва влади Республіки Малі, а необхідну суму буде передано через представників південноафриканського племені туарегів.

Нагадаємо, іспанців викрали у листопаді 2009 року, коли їх автомобіль, який відстав від колони на кілька кілометрів, було атаковано озброєними людьми на позашляховику. Пізніше Аль-Каїда зажадала від Іспанії сім мільйонів доларів за звільнення своїх громадян.

Видання зазначає, що в листопаді минулого року терористи, крім іспанців, також викрали ще трьох європейців - мешканця Сицилії Серджіо Чикала і його дружину Філумену Кабурі, а також француза П"єра Каматта. За звільнення цих полонених викрадачі вимагають звільнити ісламістів, що перебувають у в"язницях Малі, погрожуючи стратити заручників.

Термін ультиматуму, який терористи висунули Франції, закінчився 20 лютого, уряду Італії доведеться вирішити це питання до 1 березня, передає NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Іспанія заплатить Аль-Каїді $ 5 мільйонів за трьох заручників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі