пʼятниця, 22 січня 2010 15:41

У Туреччині затримано 120 осіб за зв"язки з "Аль-Каїдою"

У Туреччині затримано 120 осіб за зв"язки з "Аль-Каїдою"
У Туреччині провели рейд по затриманню підозрюваних у причетності до діяльності турецького осередку міжнародної терористичної мережі "Аль-Каїда".

Контртерористичну операцію проводили регіональні відділення Головного управління безпеки. Затримання відбулися протягом останніх днів у 16 провінціях республіки - від заходу до південно-східних регіонів, у тому числі і у таких великих містах як Анкара і Стамбул.

Тільки в п"ятницю до рук влади потрапили більше 30 підозрюваних. Серед них є високопоставлені керівники терористичної організації, а також особи, які займаються пропагандою екстремізму і безпосередньо допомагають бойовикам.

В результаті облав і обшуків в будинках підозрюваних було вилучено велику кількість зброї, вибухівки, підроблених посвідчень особи, камуфляжний одяг і важлива документація, що стосується діяльності та планів "Аль-Каїди".

Один з заарештованих - вербувальник, який працював в університеті, розташованому в місті Ван, що на сході країни, передає BBC.

Ці рейди були зроблені силами безпеки після того, як на початку тижня було заарештовано 25 членів "Аль-Каїди".

Раніше турецькі сили безпеки неодноразово проводили подібні рейди в масштабах всієї країни. Місцевий осередок "Аль-Каїди" відповідальний за теракти 2003 року в Стамбулі. Тоді біля двох синагог, Британського консульства і будівлі банку HSBC були підірвані заміновані автомашини, загинули більше 60 чоловік, десятки отримали поранення. Організатори терористичних актів були засуджені до довічного ув"язнення.

NEWS.ru

Зараз ви читаєте новину «У Туреччині затримано 120 осіб за зв"язки з "Аль-Каїдою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі