четвер, 07 липня 2011 12:37

Іспанці тікають від розлючених биків
18

Фото: Фото: Reuters

Іспанське місто Памплона перетворилось на суцільну величезну фієсту. Тут почалося одне з найяскравіших свят у Наваррі - Сан-Фермін.

Фієста розпочалася 6 червня опівдні, напередодні для Святого Ферміна.

В традиційний час мер міста Енріке Майя випустив з балкона будинку адміністрації символічну ракету "чупінасо", - і тисячі жителів міста в національних біло-червоних нарядах з криками "Памплонці, віва Сан-Фермін!" ознаменували початок феєричного свята.

Основними подіями свята є так звані "енсьєрро" - забіги биків вулицями міста і, звичайно, корида. Видовищне і барвисте свято прославилося на весь світ і стало легендарним завдяки роману Ернеста Хемінгуея "Фієста. І сходить сонце".

Протягом всього святкового тижня в місті не змовкає музика і безперервно танцюють, вулицями марширують паради фігур-гігантів, лунають звуки феєрверків.

Свято Сан-Фермін закінчиться 14 липня опівночі урочистою месою в кафедральному соборі. Тисячі людей запалюють свічки і площа перед соборам стає схожою на вогняне море. Люди співають сумну пісню - "бідний я, бідний, фестиваль закінчився, і тепер мені доведеться чекати цілий рік".

Зараз ви читаєте новину «Іспанці тікають від розлючених биків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі