субота, 23 червня 2012 00:22

Ісламіста засудили на 11 років за війну з мультсеріалом South Park

Ісламіста засудили на 11 років за війну з мультсеріалом South Park
Джозеф Сміт, Будда, Ісус і Мухаммед. Кадр з South Park.

В американському місті Олександрія, штат Вірджинія, завершився процес над Джессі Кертісом Мортоном з Брукліна. Чоловіка засудили до 11,5 років ув'язнення за погрози, висловлені на адресу творців популярного мультиплікаційного серіалу South Park, передає Reuters.

Раніше 33-річний американець, який прийняв іслам і нове ім'я - Мухаммед Юнус Абдулла, на своєму сайті закликав мусульман здійснювати акти насильства проти противників віри. У ісламіста був і спільник, який також через Інтернет закликав мусульман розправитися з творцями South Park, які нібито глумилися над образом пророка.

Соратник по "антіпарковой" діяльності Закарія Чессер був визнаний винним в жовтні 2010 р. і засуджений до 35-річного ув'язнення за терористичну діяльність, а Джессі Мортон зміг втекти від переслідувачів в Марокко. Проте, незабаром місцевим правоохоронцям вдалося заарештувати підозрюваного, і Рабат прийняв рішення депортувати американця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацкомісія з моралі визнала культовий мультфільм порнографією

Ісламіст не став відпиратися і визнав свою провину. Він заявив, що допомагав Чессер організовувати хакерські атаки на сайт South Park і телеканалу, транслював мультсеріал. Підсудний визнав також, що підготував підсумкову версію заяви, в якому мусульман закликали помститися мультиплікаторів.

Варто відзначити, що проти сценаристів була організована справжня травля. Ісламісти не тільки закликали мстити мультиплікаторів, а й перейшли до реальних дій, розмістивши адреси авторів South Park, умовляючи одновірців "навідатися" до сценаристам особисто.

 

Зараз ви читаєте новину «Ісламіста засудили на 11 років за війну з мультсеріалом South Park». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі