вівторок, 22 січня 2008 13:55

Індуси проколюють себе на честь народження бога Муругі
8

У Маленькій Індії, етнічному кварталі Сінгапуру, проходить індійське свято під назвою Тайпусам, яке святкується кожного року під час повного місяця в місяць таі за індійським місячним календарем, коли на небі сяє зірка Пусам.

Він присвячений народженню бога Муругі (інше ім'я - Субраманіам), сина Шиви і Парваті та дню, коли Парваті вручила йому спис "вал", щоб уразити злого демона Сурападмана.

 

Віруючі перед святом очищаються за допомогою старанних молитов і поста. Саме свято вирізняється шокуючим звичаєм проколювати різні частини тіла, шкіру, язик, щоки спицями, символізуючими спис "вал".

 

Віруючі виготовляють переносний вівтар "каваді" - споруда вагою в декілька десятків кілограмів, прикрашена квітами, стрічками і павиним пір'ям. Цю конструкцію вони потім прикріплюють спицями і крюками безпосередньо до шкіри і несуть її на собі в ході всієї церемонії. Процесія починає рух від храму Шрі Шрініваса Перумал на Серангун Роуд і закінчується в трьох кілометрах від нього біля храму Четіар.

Віруючі, які оточують "каваді", співають, грають на музичних інструментах, моляться - звуки зливаються в приголомшливу какофонію. Свято привертає тисячі людей і продовжується всю ніч після ходи: горять вогні, паляться пахощі, б'ють барабани.

Фото Reuters

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Індуси проколюють себе на честь народження бога Муругі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі