понеділок, 08 травня 2023 15:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Ігнат розповів, чому ППО не збиває російські літаки

Ігнат розповів, чому ППО не збиває російські літаки
Російські літаки не залітають у зону ураження ППО. Фото: eastnews.ua

Протиповітряна оборона України поки не може збивати російські літаки.

Вони не заходять у зону ураження та використовують керовані бомби, повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

"Ми давно вже не бачили збитих російських літаків та гелікоптерів через те, що вони не залітають у зону ураження нашої ППО. Чому немає результативної роботи по літаках і гелікоптерах? Тому що на сьогодні авіація не залітає у зону ураження української ППО і намагається дистанційно завдавати ударів. Як у випадку сьогоднішньої ночі. Це стосується і ракет Х-101, Х-555", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вщент знищено базу відпочинку: повідомили нові деталі нічних обстрілів Одещини

Росіяни зараз використовують керовані авіабомби, обладнані навігацією та крилами для планування. Їх запускають у глибину 20-30 км від лінії бойового зіткнення.

"З цим треба якось боротись. Нам потрібен F-16. Цей літак зможе дійсно завоювати перевагу у повітрі і на окупованих територіях і відігнати подалі російську авіацію від наших кордонів", – наголосив Ігнат.

Вночі 8 травня російські загарбники знову атакували Україну іранськими ударними безпілотниками Shahed. Усі 35 із 35 випущених дронів було знищено українськими захисниками. У столиці внаслідок падіння уламків є руйнування та травмовані, повідомили у міській військовій адміністрації.

Рятувальники загасили пожежу, яка спалахнула після влучання ракети типу Х-22 по одному зі складів логістичної інфраструктури біля Одеси.

Зараз ви читаєте новину «Ігнат розповів, чому ППО не збиває російські літаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі