субота, 26 березня 2022 11:39

Спецтема: Війна Росії проти України

"Хочеться, щоб вони уявили, що вся Україна стає Маріуполем" – прем'єр Польщі про країни, які проти введення миротворців

"Хочеться, щоб вони уявили, що вся Україна стає Маріуполем" – прем'єр Польщі про країни, які проти введення миротворців
Дедалі більше країн-членів НАТО підтримують ідею введення миротворчої місії на території України. Фото: globallookpress.com

Польський прем'єр Матеуш Моравецький висловився за введення в Україну миротворчого контингенту, а для розуміння ситуації запропонував колегам з інших країн уявити, що вся Україна перетворюються в Маріуполь.

Його прес-конференцію на YouTube оприлюднила канцелярія прем'єр-міністра.

За словами Моравецького, дедалі більше країн-членів НАТО підтримують ідею введення миротворчої місії на території України.

"Ми вже знаємо із засобів масової інформації за попередні кілька днів позитивні реакції з Данії та Литви. Сьогодні я можу сказати, що інші держави-члени висловили своє схвалення, але вони також очікують певної підтримки та загального голосу з боку НАТО. Ми також наголошуємо, що це має бути місія НАТО", – зазначив Моравецький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща, Словенія та Чехія склали план завершення війни в Україні

Прем'єр Польщі звернувся також до тих, хто налаштований скептично до ідеї введення миротворців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Маріуполь став мішенню для Росії

"Були й такі у залі Євроради. Хочеться, щоб вони уявили, що вся Україна стає Маріуполем, розбомбленим містом, звідки люди змушені тікати", - сказав він.

Він додав, що у такому випадку кількість біженців з України може дорівнювати десяткам мільйонів.

Маріуполь окупанти намагаються захопити майже місяць, але отримують гідну відсіч від полку "Азов" та інших захисників міста. Провалюючись у наземній операції, загарбники перейшли до тактики терору - вони без упину бомбардують Маріуполь та б'ють по ньому ракетами і снарядами з реактивних систем залпового вогню. Блокують евакуаційні колони, які їдуть до міста аби вивезти людей. Натомість загарбники насильно зганяють містян у автобуси, щоб вивезти на територію РФ.

Зараз ви читаєте новину «"Хочеться, щоб вони уявили, що вся Україна стає Маріуполем" – прем'єр Польщі про країни, які проти введення миротворців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі