середа, 06 квітня 2011 16:57

Губернатор Черкащини хоче, щоб китайці замість корейців ремонтували дороги

Губернатор Черкащини хоче, щоб китайці замість корейців ремонтували дороги

До відбудови аеропорту та автомобільних магістралей на Черкащині губернатор Сергій Тулуб, 58 років, хоче залучати китайців.

Про це він повідомив 6 квітня на прес-конференції на честь своєї річниці перебування на посаді.

"Рік тому я сказав, що обласна лікарня за рік запрацює, хоч і будують її вже 20 років. У травні тут вже будуть перші пацієнти. Річпорт багато років стояв, зараз там йде капітальний ремонт. З часом будуть в Черкасах зупинятись транзитні судна. Наступні мої плани - відновити роботу аеропорту і зробить якісні дороги. Я в Києві недавно зустрічався з представниками однієї з найпотужніших китайських компаній, котра будує дороги. Її минулорічний оборот склав 12 мільярдів гривень. Обговорюємо питання ремонту основних магістралей нашої області. По таких, як зараз, дорогах інвестори сюди їхати не захочуть", - сказав Тулуб.

Голова облдержадміністрації також наголосив, що відновлення роботи аеропорту та повітряного сполучення з іншими містами та країнами світу є одним з пріоритетних завдань для влади. В минулому році було проведено комплексну перевірку, дано експертну оцінку технічного стану об'єкту. Для забезпечення належного функціонування підприємства необхідно встановити світлосистему, оновити систему енергозбереження та безпеки, провести поточний ремонт аеровокзалу та капітальний ремонт злітної смуги.

Минулого літа губернатор обіцяв до кінця року розпочати ремонт ділянки автотраси Київ-Дніпропетровськ. Тоді розповідав, що зустрічався з потенційним виконавцем робіт корейською фірмою "Х'юндай інженірінг". Корейців досі ніхто не бачив.

Зараз ви читаєте новину «Губернатор Черкащини хоче, щоб китайці замість корейців ремонтували дороги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі