пʼятниця, 22 грудня 2006 18:31

Грузія згодна платити $235 за російський газ

Грузія погодилась купувати російський газ за ціною 235 доларів за тисячу кубів, повідомив голова Газпрому Олександр Мєдвєдєв. Три грузинські компанії уклали контракти щодо постачання газу в обсязі понад 1,1 млрд кубів.

Але одна з компаній, Кавтрансгаз-Тбілісі, підтвердила обсяг закупівель тільки на перший квартал.

"Не на наше прохання або за нашою вимогою. Просто грузинські колеги сказали, що вони наразі можуть підтвердити тільки обсяги на перший квартал," - пояснив Мєдвєдєв і підкреслив, що Грузія платитиме готівкою.

Газпром запропонував нову ціну два дні тому. Монополіст також просив грузинську владу визначитись з обсягами поставок . В іншому випадку Газпром може розподілити "грузинський" газ в рамках свого балансу.

У свою чергу, 21 грудня офіційний Тбілісі відмовився платити "нереальну ціну" 235 доларів. А міністр економічного розвитку Гіоргі Авеладзе заявив, що Грузія визначиться щодо обсягів закупівель на 2007 рік тоді, коли вважатиме за доцільне, пише Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Грузія згодна платити $235 за російський газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі