четвер, 26 листопада 2009 12:53

Грузини повстануть проти Путіна за його жарти на адресу Ющенка та Саакашвілі

Грузини повстануть проти Путіна за його жарти на адресу Ющенка та Саакашвілі

Грузинська діаспора в різних країнах світу 27 листопада має намір провести акцію "Всі проти Путіна".

Про це повідомив голова комітету парламенту Грузії по взаємовідносинам зі співвітчизниками, які проживають за кордоном, Нугзар Циклаурі.

Ймовірно, протестувати будуть грузини, які проживають в Німеччині, Франції, Польщі, Ізраїлі, Голландії, США, Кіпрі, Греції, Бельгії, державах Балтії та інших країнах. За словами політика, ініціатива належить представникам грузинських общин.

Акція протесту повинна послужити відповіддю на нещодавні заяви прем"єр-міністра Росії Володимира Путіна щодо Михайла Саакашвілі. Коментуючи зустріч Саакашвілі з Віктором Ющенком, Путін відмітив, що "двом президентам краще проводити вечерю без краваток", натякнувши на те, як грузинський президент на нервовому ґрунті жував свою краватку в ефірі ВВС News.

Сам Саакашвілі назвав цей жарт Путіна "образливим", причому не тільки для самого президента Грузії, але і "для України і російського народу". Чим зауваження про його краватку образливо для росіян, Саакашвілі не пояснив.

Окрім схвалення міжнародної акції проти Путіна, депутати грузинського парламенту також позитивно оцінили ініціативу Японії, яка нещодавно в черговий раз звинуватила Росію в окупації Курильських островів. За підсумками засідання грузинські депутати назвали 27 листопада днем "всесвітньої змови проти Росії", повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Грузини повстануть проти Путіна за його жарти на адресу Ющенка та Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі