середа, 05 червня 2013 10:11

Греко-католицький собор Воскресіння Христового у Києві освятять 17 серпня

Греко-католицький собор Воскресіння Христового у Києві освятять 17 серпня
Фото: lds.lviv.ua

Під час святкування УГКЦ 1025-річчя Хрещення Руси-України, 17-18 серпня, відбудеться освячення Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві. З цієї нагоди за участю Блаженнішого Святослава (Шевчука) та єпископа Йосипа (Міляна), голови наглядової ради будівництва згаданого храму, 4 червня відбулася прес-конференція.

"Патріарший собор є знаком єдності нашої Церкви. Церкви, яка справді збирає розсіяних вірних греко-католиків на різних континентах і тих, що живуть в Україні", – сказав Предстоятель УГКЦ. За його словами, до дня освячення Собору будуть завершені основні частини інтер'єру храму, котрі, за літургійними приписами, необхідні для освячення.

"Першого грудня закінчиться конкурс на проект всього інтер'єру Собору. Та після освячення храм уже буде живим і зростатиме у своїй внутрішній красі", - зазначив він.

Рішення про будівництво Патріаршого собору, як відомо, було ухвалене одночасно із рішенням про перенесення осідку Глави УГКЦ до української столиці – у 2002 році. Від початків він задумувався як дім для усіх греко-католиків, розкиданих по світах. Так з'явився клич "Собор єднає усіх!". Кожен вірний УГКЦ міг долучитися до збору коштів на цей храм.

Зараз ви читаєте новину «Греко-католицький собор Воскресіння Христового у Києві освятять 17 серпня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі