середа, 25 липня 2012 06:14

Грецька влада знайшла на території в'язниці сад з басейном і грилем

Грецька влада знайшла на території в'язниці сад з басейном і грилем
tripadvisor.ru

Грецьке міністерство юстиції, транспарентності і прав людини вирішило знищити сад з басейном, виявлений у найбільшій в'язниці країни із строгим режимом утримання, повідомило в середу Афінське агентство новин.

Комісія міністерства провела розслідування публікації недільної газети, де повідомлялося, що на території в'язниці поруч з психіатричним корпусом споруджений басейн. Кілька сотень з більш ніж 2 тисяч ув'язнених в'язниці лікуються на її території від різних психічних розладів.

Агентство цитує доповідь комісії міністерства, в якому передбачуваний басейн визнаний "декоративним фонтаном".

"На вході у двір (тюремного комплексу) розташована декоративна скеля у вигляді водоспаду, з якого вода тече по спеціальному викладеному каменем жолобу у відкрите спорудження для збору води розмірами 7,38 на 4,17 метра", - говориться в документі. Глибина "споруди для збору води", проте, цілком підходить для басейну - до 2 метрів. Міністерство дійшло висновку, що спорудження "не відповідає стандартам плавального басейну".

Також комісія виявила гриль, встановлений поряд з тюремною огорожею, а також сад, в якому були "клітки з різними видами птахів".

Міністерство розпорядилося знести згадані споруди, оскільки вони, за висновком влади, "не поєднуються з роботою в'язниці". Міністерство також попросило прокуратуру з'ясувати, хто побудував басейн, і запевнило прокурора, що влада не давали дозволу на будівництво басейну і не виділяли на нього гроші.

Зараз ви читаєте новину «Грецька влада знайшла на території в'язниці сад з басейном і грилем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі