вівторок, 09 жовтня 2018 22:36

"Говорити можна лише завтра" - УПЦ КП заперечило новину про надання Україні томосу

У соцмережах повідомили, що Синод Вселенського патріархату надав Україні томос про автокефальної православної церкви.

Про це написав у Twitter заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука.

Це ж повідомлення залишив у Facebook нардеп від Радикальної партії Олега Ляшка Ігор Мосійчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після надання томосу зникнуть УПЦ КП і УПЦ МП

Офіційного підтвердження з повідомленням про отримання Україною томосу з боку Української православної церкви Київського патріархату немає.

Представник УПЦ КП архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря) заявив, що тільки завтра, 10 жовтня, будуть звітувати по ситуації в Україні і тільки після цього можливо обговорення питання томосу.

Автор: Facebook
  УПЦ КП заперечило новину про томос
УПЦ КП заперечило новину про томос

Службі безпеки України відомо про два напрями дестабілізації ситуації в Україні зі сторони Росії. Одним із них є розпалювання міжконфесійної ворожнечі шляхом інспірування захоплення культових споруд нібито представниками праворадикальних націоналістичних організацій, що дозволить у подальшому інспірувати силові протистояння та масові акції протестів за участю вірян.

Зараз ви читаєте новину «"Говорити можна лише завтра" - УПЦ КП заперечило новину про надання Україні томосу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі