четвер, 03 серпня 2023 12:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Говорити про готовність знищити Чорноморський флот РФ ще зарано ‒ Гуменюк

Говорити про готовність знищити Чорноморський флот РФ ще зарано ‒ Гуменюк
Україна вироблятиме власні надводні дрони. Фото: en.defence-ua.com

Україна продовжуватиме виробництво власних дронів, щоб захищатися від російських загарбників.

Йдеться, зокрема, про унікальні українські надводні безпілотники MAGURA V5, які здатні загнати флот РФ до Новоросійська. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла керівниця об'єднаного прес-центру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

За її словами, нинішню війну давно охрестили "війною дронів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт відповів, чи спроможні українські морські дрони знищити флагман російського флоту

"Те, що в Україні є певний потенціал, ми мали продемонструвати, оскільки ми не тільки сподіваємося на підтримку партнерів, але й самі працюємо над тим, щоб розробляти провідний захист для своєї країни. Але говорити про надзвичайну потужність і готовність вже відігнати і знищити повністю Чорноморський флот дещо зарано. Треба об'єктивно оцінювати свої можливості і ні в якому разі не недооцінювати ворога", ‒ сказала Гуменюк.

Вона зазначила, що РФ все ще має велике корабельне угруповання й потужний ракетний потенціал.

"Тому наявність зброї протидії нам потрібна. Вона розвивається, але пам'ятаймо, що Україна дотримується норм міжнародного морського права, міжнародного гуманітарного права, законів та звичаїв ведення війни", ‒ додала Гуменюк.

Українські морські безпілотники MAGURA V5 брали участь як мінімум у двох атаках. Йдеться, зокрема, про атаки на Керченський міст у липні та на порт Севастополя у жовтні минулого року, пише CNN з посиланням на джерела в українських оборонних відомствах.

Морські дрони використовуються не тільки для нанесення ударів, але також для доставки вантажів і розвідки. Фактично ці безпілотники є "очима" України у Чорному морі та Криму.

Зараз ви читаєте новину «Говорити про готовність знищити Чорноморський флот РФ ще зарано ‒ Гуменюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі