середа, 29 вересня 2010 15:35

Готелі Києва з 2011 року будуть користуватися податковими пільгами

Готелі Києва з 2011 року будуть користуватися податковими пільгами

Не секрет, що з початку наступного календарного року в Україні набуває чинності новий Податковий Кодекс, проект якого зареєстрований під номером 7101-1 від 21.09.2010 сьомою сесією VI скликання Кабінету Міністрів України. Ініціатором даного законопроекту виступив прем'єр міністр України Микола Азаров, який стверджує, що існуюча система оподаткування потребує істотних реформ, і нагальні проблеми можуть бути вирішені за допомогою нового кодексу, в основі якого підтримка пріоритетних видів бізнесу, таких як готельне господарство та інші.

Прийняття нового податкового кодексу, як зазначив в одному з останніх своїх інтерв'ю М. Азаров, переслідує 2 мети: по-перше, спрощення законодавчої податкової бази, по-друге, оптимізація системи оподаткування. Перша мета досягається за допомогою об'єднання численних нормативно-правових актів у єдиний Кодекс. Друга мета буде реалізована шляхом зміни податкового режиму для деяких видів бізнесу. Законопроект передбачає істотну зміну спрощеної системи оподаткування: якщо раніше представники малого бізнесу, які обрали для себе єдиний податок, могли отримувати 500 тис. грн. валового річного доходу (виручки), то тепер ця сума знизиться до 300 тис. грн. За словами М. Азарова така виручка цілком адекватна для внутрішніх виробників, а з човниками, мовляв, треба боротися, забезпечуючи тим самим зростання ВВП. Крім того, кількість найманих працівників для підприємців тепер складе замість п'яти дві людини, включаючи членів сімей.

Проте податковий кодекс передбачає і поліпшення клімату для деяких галузей, розвиток яких пріоритетний для влади. До них, зокрема, належить готельний бізнес, літакобудування та деякі інші напрямки. Для сприяння розвитку цих видів господарської діяльності готелі Києва звільнять від сплати податку на прибуток - за словами М. Азарова, навіть якщо це зашкодить державній скарбниці. Однак можна собі уявити, як виростуть доходи бюджету від переходу на загальну систему оподаткування через погіршення умов на "спрощенку". Відтепер готелі Києва та інших міст Україні обіцяють стати одним з найбільш рентабельних видів бізнесу, і це дає всі підстави вважати, що кількість готелів у країні різко збільшиться. Залишається тільки сподіватися, що такі заходи піднімуть рейтинг України як туристичної держави з розвиненою готельною інфраструктурою.

Зараз ви читаєте новину «Готелі Києва з 2011 року будуть користуватися податковими пільгами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі