вівторок, 30 березня 2021 13:56

Госпіталізували уперше в житті: 100-річна чернівчанка подолала Covid-19

Госпіталізували уперше в житті: 100-річна чернівчанка подолала Covid-19
100-річну пацієнтку вилікували від коронавірусу в Чернівцях. Фото: acc.cv.ua

100-річну пацієнтку з Covid-19 середньої тяжкості успішно пролікували в Чернівецькій міській лікарні №1.

Разом із бабусею лікування в ковідному відділенні проходили й інші члени її родини, пише місцеве інформагентство АСС.

Чернівчанка Марія Тихонівна підхопила недугу в березні, коли на Covid-19 почали хворіти усі члени їх великої родини. Перший час жінка лікувалася самотужки вдома, але коли стан різко погіршився, "швидка" привезла жінку до ковідного відділення 1-ї міської лікарні.

"Кожен з них (членів родини. - Gazeta.ua) мав позитивний ПЛР-тест. Типова клініка для коронавірусу, знімки рентгена і КТ. 2 тижні ми всі переживали. Вона поступила у стані середньої важкості, із 30-відсотковим ураженням легень. Потім стало гірше. Кілька днів перебувала на кисневій дотації. А далі стан покращився, і досить швидко її організм впорався з недугою", - розповіла лікар ковідного відділення Чернівецької міської лікарні №1 Олена Крапивіна.

Лікування ускладнювали супутні хвороби, причиною яких лікарі називають поважний вік пацієнтки. За Марією Тихонівною доглядали цілодобово. Не лише співробітники відділення, але й і родичі, які також проходили терапію в цій же лікарні.

У день виписки найстарішу пацієнтку відділення привітали квітами. Це ідея медичного колективу.

"Така подія рідкісна. Ми дуже за неї втішені, та й вона сама дуже радісно сприйняла день виписки", - додала Олена Крапивіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від Covid-19 помер 100-річний ветеран, який зібрав $21 млн на боротьбу з коронавірусом

За 2 тижні лікування стан Марії Тихонівни значно покращився. Вона може самостійно дихати без кисневої підтримки, має негативний ПЛР-тест. А на УЗД легень медики побачили позитивну динаміку, що свідчить про одужання.

Повідомляють, що жінка в минулому сама була медичною сестрою та навіть працювала у цій же лікарні. І при цьому потрапила на стаціонар у ролі пацієнтки уперше в житті.

За добу 29 березня в Україні виявили 10 533 нових хворих на коронавірус. З них дітей - 367, медпрацівників - 250. Загалом коронавірус підхопили 1 662 942 українці.

Померли 32 418 пацієнтів, зокрема 286 за останню добу. Одужали 1 307 076 осіб, за останню добу - 3575.

Такі дані станом на ранок 30 березня повідомляє МОЗ.

Зараз ви читаєте новину «Госпіталізували уперше в житті: 100-річна чернівчанка подолала Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі