пʼятниця, 12 березня 2010 16:19

Німеччина і Франція виділять Греції 30 мільярдів євро

Німеччина і Франція виділять Греції 30 мільярдів євро

Уряди Франції та Німеччини працюють над планом допомоги Греції загальним розміром в 30 мільярдів євро, повідомляє австрійська газета Kourier. Надати таку допомогу вже погодились Центробанк Європи (ЄЦБ) і німецький Bundesbank.

Повідомляється, що Німеччина і Франція готові виділити 20 і 10 мільярдів євро відповідно. Однак в урядах цих країн розраховують витратити меншу суму, тому що у випадку оприлюднення інформації про виділення допомоги Греція зможе залучити додаткові кошти на відкритому ринку.

Деталі потенційної угоди поки не розголошуються. Повідомляється лише про один із варіантів, згідно з яким Німеччина запропонує гарантії по грецьких облігаціях на суму в 10 мільярдів євро за допомогою державного банку Kreditanstalt fur Wiederaufbau.

Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель заявляла про те, що рішення про виділення допомоги Греції буде прийнято на тижні перед католицькою Пасхою (тобто з 28 березня по 4 квітня).

Представники німецького уряду на початку 2010 року заявляли про те, що не мають наміру надавати підтримки Греції, якій необхідно рефінансувати близько 20 мільярдів євро боргів лише у поточному році. Сумарний державний борг Греції зараз складає близько 130% ВВП. Уряд країни вже вжив ряд екстрених заходів для скорочення дефіциту бюджету, включаючи підвищення податків і скорочення різних соціальних виплат.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Німеччина і Франція виділять Греції 30 мільярдів євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі