субота, 13 вересня 2008 18:43

Генштаб РФ: Операцію в Абхазії Грузія готувала з 2006 року

Невдалу операцію в Абхазії ("Скеля") Озброєні сили Грузії готували завчасно, ще з 2006 року, повідомив в суботу заступник начальника Генштабу ОС РФ генерал-полковник Анатолій Ноговіцин.

"У нас є детальні карти тренувань операції саме на абхазькому напрямку, датовані ще 2006 роком, коли проводилися навчання та тренування... І чекали кращого моменту, щоб вирішити все силовим способом", - сказав Ноговіцин, виступаючи в РИА Новости в рамках роботи дискусійного клубу "Валдай".

За словами генерала, грузинська сторона прорахувалася - вона недооцінила, що політичне рішення вищого керівництва РФ і військова реалізація планів по захисту миротворців в Південній Осетії, після захоплення якої Тбілісі націлювався на Абхазію, буде прийняте "так блискавично".

За даними Генштабу, Грузія планувала захопити Абхазію силами трьох бригад, чисельністю дев"ять тисяч військовослужбовців. Загальний план операції був розрахований на дві доби із захопленням Сухумі. Наступ на Абхазію та оточення Сухумі грузинські військові планували з трьох напрямів: з Кодорської ущелини на сході, південної та приморської на південному заході. Після захоплення Сухумі грузинські війська планували збільшити зусилля угрупування та вийти на державний кордон з РФ, зробивши повну окупацію цього регіону.

Генштаб РФ раніше надав журналістам трофейну електронну карту штабу грузинського регіонального угрупування "Захід", що діяла на абхазькому напрямку, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб РФ: Операцію в Абхазії Грузія готувала з 2006 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі