субота, 05 листопада 2022 07:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб повідомив про нову загрозу з боку Білорусі

Генштаб повідомив про нову загрозу з боку Білорусі
На території Республіки Білорусь проводиться доукомплектування підрозділів збройних сил РФ за рахунок відмобілізованих, що прибувають з території Росії. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Зберігається загроза завдання нових ударів противником та застосування ударних безпілотників, включаючи таку небезпеку з території Республіки Білорусь.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка залишається без суттєвих змін, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 5 листопада.

"Білорусь і надалі підтримує збройну агресію Російської Федерації проти України, приймає та розміщує російських військовослужбовців, надає полігони для їхньої підготовки", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супутник показав російські винищувачі і намети у Білорусі

Також відомо, що на території Республіки Білорусь проводиться доукомплектування підрозділів збройних сил РФ за рахунок відмобілізованих, що прибувають з території Росії.

"Заходи з бойової підготовки та злагодження зазначених підрозділів триватимуть близько двох-трьох тижнів", – звітує Генштаб.

У Білорусі в Гомельській області військові комісаріати проводять приховану мобілізацію водіїв і механіків. Також у цій країні іранські інструктори навчають російських окупантів і координують запуски безпілотників.

З повідомлень ЗМІ, на військовому аеродромі "Зябрівка" в Білорусі біля кордону з Україною побільшало російської техніки й військ.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб повідомив про нову загрозу з боку Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі