понеділок, 22 січня 2024 15:45

Генпрокурор прокоментував арешт відомого бізнесмена

Генпрокурор прокоментував арешт відомого бізнесмена
Бізнесмен Ігор Мазепа (ліворуч) з адвокатами у Печерському районному суді міста Києва. Фото: nv.ua

Відомість людини не є індульгенцією, якщо є підстави й докази щодо порушення нею закону.

Про це заявив генеральний прокурор Андрій Костін на спільному брифінгу з директором Державного бюро розслідувань Олексієм Сухачовим, говорячи про справу директора інвестиційної компанії Concorde Capital Ігоря Мазепи, повідомляє Gazeta.ua.

"Якщо підстав і доказів немає, то до доброчесного бізнесу у нас немає питань", - сказав Костін.

"Нам передали розслідування за фактом заволодіння земель та гідротехнічних споруд у Київській області. Яке з 2014 року розслідувалося різними органами досудового розслідування", - розповів Сухачов.

Під час розслідування бюро вийшло на "трьох відомих бізнесменів", які побудували котеджні містечка на захисній дамбі Київського водосховища.

"На землях, про які йдеться, можна вести господарську діяльність або використовувати для обстеження гідротехнічних споруд. Але вести масштабну забудову заборонено", - заявив Сухачов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заарештували брата Ігоря Мазепи

ДБР зібрало доказову базу про незаконність забудови на семи гектарах землі. Щодо ще 300 га докази збираються.

У справі - 12 підозрюваних, зокрема кілька службовців Держгеокадастру.

Обвинувачення просило у суду 700 млн грн застави, виходячи з потенційної суми збитків і спроби Мазепи виїхати за кордон, пояснив директор ДБР.

"На сьогодні не відбулося жодних дій, які б заблокували бізнес чи обмежили діяльність інвестиційного фонду Concorde Capital", - сказав Сухачов.

Минулого тижня Ігоря Мазепу затримали під час проходження українсько-польського кордону. А у столичному офісі компанії Concorde Capital Державне бюро розслідувань провело обшуки.

ДБР повідомило про злочинну організацію, учасники якої заволоділи понад семи гектарами землі, на яких розташовані гідротехнічні споруди Київської ГЕС.

19 січня Печерський районний суд міста Києва арештував Мазепу до 27 лютого з можливістю внесення 349 млн 700 тис. грн застави.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокурор прокоментував арешт відомого бізнесмена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі