четвер, 18 січня 2024 21:30

Голову Concorde Capital Мазепу затримали, в офісі - обшуки ДБР

Голову Concorde Capital Мазепу затримали, в офісі - обшуки ДБР
ДБР затримало засновника компанії Concorde Capital Ігоря Мазепу. Фото: epravda.com.ua

Державне бюро розслідувань затримало бізнесмена, засновника інвестиційної компанії Concorde Capital Ігоря Мазепу під час проходження україно-польського кордону.

В офісі компанії у Києві ДБР провело обшуки. Про це у четвер ввечері повідомили "Інтерфакс-Україна" та "Економічна правда".

Слідчі дії відбуваються у справі про законність одержання прав на землю для будівництва котеджного містечка преміум-класу Goodlife Park біля Київського моря та обвідного каналу під Києвом у Вишгородському районі, повідомило джерело у правоохоронних органах.

КМ Goodlife Park побудоване у 2013 році, має площу 40 га, яхт-клуб, міні-готель, ресторан, спортивні майданчики і фітнес-центр.

За даними співрозмовника "Економічної правди" правоохоронних органах, у справі щодо Мазепи присутній російський слід, але деталі наразі невідомі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сина Гринкевича, який божився не втікати, оголосили у розшук

У компанії заявили про "тиск силовиків на бізнес".

Мазепу затримали на переході Шегині на українсько-польському кордоні. Він планував поїхати на Всесвітній економічний форум у Давосі, сказали у компанії.

Concorde Capital займається інвестиційними та брокерськими послугами, а також реструктуризацією боргів.

Компанія володіє 21,5% в медичній мережі "Добробут", стартапом з продажу сільгоспземель KupiPay, заводом "Хайдельбергцемент Україна", компанією "Центр "Сонячне ремесло" з видобутку бурштину, часткою в платформі MakeUp, має ліцензію на видобуток газу у Львівській області.

У сфері нерухомості Мазепа є власником заміського комплексу Shelest і девелопером котеджного містечка Goodlife park.

Зараз ви читаєте новину «Голову Concorde Capital Мазепу затримали, в офісі - обшуки ДБР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі