середа, 19 червня 2024 13:32

Генпрокурор проігнорував офіційний виклик до парламенту - нардеп

Генпрокурор проігнорував офіційний виклик до парламенту - нардеп
Генеральний прокурор Андрій Костін не прийшов на офіційний виклик до Верховної Ради. Фото: facebook.com/AndriyKostinUa

Генеральний прокурор Андрій Костін відмовився прийти за офіційним викликом до Верховної Ради щодо нібито корупційних дій його заступника Дмитра Вербицького.

Натомість генпрокурор надіслав до парламенту листа, у якому написав, що призначив службове розслідування щодо майна Вербицького. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Свою неявку генпрокурор також аргументував тим, що проводиться перевірка з боку Національного агентства з питань запобігання корупції, а детективами НАБУ розпочато кримінальне провадження з цього приводу.

"Парламент офіційно відправив Генпрокурору запрошення зʼявитися сьогодні на 12:00. Генпрокурор вирішив не зʼявлятися на цей виклик і не пояснювати розслідування журналістів "Схем" та вже НАБУ щодо незаконного збагачення свого заступника Вербицького. Тобто: офіційно генпрокурор сховався від виклику парламенту", - зазначив Железняк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У дівчини заступника генпрокурора "знайшли" маєток за 48 млн грн та Porsche за $100 тис.

За його словами, депутати в залі намагалися з'ясувати, чи є це порушенням ст. 351 Кримінального Кодексу "Перешкоджання діяльності народних депутатів України" щодо невиконання службовою особою законних вимог народних депутатів України.

Железняк також оприлюднив лист за підписом Костіна, в якому він пояснює причини неприбуття до Верховної Ради. Зокрема, стверджує, що за фактами, оприлюдненими у медіа, щодо майна заступника генпрокурора Вербицького ним призначено службове розслідування, яке на сьогодні триває.

Проводиться перевірка з боку Національного агентства з питань запобігання корупції щодо способу життя цієї посадової особи. Детективами Національного антикорупційного бюро України розпочато кримінальне провадження стосовно можливого незаконного збагачення Вербицького за ознаками злочину, передбаченого ст. 368-5 КК України.

"З урахуванням вище зазначених обставин видається доцільним відкласти обговорення у Верховній Раді цієї ситуації до отримання результатів службового розслідування. Це дасть змогу забезпечити повноту та об'єктивність відповідної інформації", - йдеться у листі генпрокурора.

"Щось я не памʼятаю, щоб ми питали хоче він чи ні бути сьогодні в парламенті", - зазначив Железняк.

Заступник генерального прокурора Дмитро Вербицький мешкає у будинку в елітному котеджному містечку "Коник" в Києві, який його племінник купив за довіреністю від бізнесмена Віктора Павільча за понад два мільйони гривень - що у шість разів менше за його ринкову вартість.

Ринкова ціна такого таунхаусу становить близько $470 тис або понад 18,5 млн грн, повідомили "Схеми".

Зараз ви читаєте новину «Генпрокурор проігнорував офіційний виклик до парламенту - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі