понеділок, 04 вересня 2006 10:01

Генпрокуратура не порушуватиме справи про перешкоджання роботі храмів УПЦ (КП)

Патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет розкритикував Генпрокуратуру за відмову в порушенні кримінальної справи щодо дій, які перешкоджають богослужінням у храмах УПЦ (КП). Про це Філарет повідомив у неділю, 3 вересня на прес-конференції в Полтаві.

- Відповідь була в "радянському" стилі. У підсумку - відмова. Прокуратура не виконує своїх обов"язків, щоб в Україні був порядок, - сказав він.

Патріарх вважає, що Прогресивна соціалістична партія, "Союз православних громадян України", громадська організація "Прорив", а також місцеві єпархії УПЦ Московського патріархату в Криму, Донецькій, Одеській, Рівненській, Харківській і Чернігівській областях навмисно розпалюють релігійну ворожнечу та перешкоджають передачі УПЦ (КП) храмів.

За даними Філарета, зараз в Україні 29 управлінь (єпархій) УПЦ КП та 4,2 тис. парафій, тоді як в УПЦ Московського патріархату - 10 тис. парафій.

- У московського патріархату майже в 2,5 рази більше, ніж у нас, парафій, але в нас - більша кількість віруючих, - сказав він.

Філарет також повідомив, що УПЦ Київського патріархату у своїй вірі підтримує 28% дорослого населення, а церкву Московського патріархату тільки 18% населення України.

Нагадаємо, що 5 липня глава УПЦ (КП) Філарет направив до генпрокурора Олександра Медведька скаргу на дії Прогресивної соціалістичної партії, громадських організацій "Союз православних громадян", "Прорив" і місцевих єпархій УПЦ Московського патріархату в Криму, у Донецькій, Одеській, Ровенській, Харківській і Чернігівській областях.

Філарет просив Генеральну прокуратуру дати оцінку пікетам, що перешкоджають богослужінням у храмах УПЦ (КП) і притягнути винних у порушенні законів України до відповідальності, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура не порушуватиме справи про перешкоджання роботі храмів УПЦ (КП)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі