пʼятниця, 12 квітня 2024 18:42

Генерал, який звільняв Зміїний і Херсон, переходить на нову посаду

Командувач військ Оперативного командування "Південь" генерал-майор Андрій Ковальчук повідомив про перехід на новий напрямок роботи - навчання військовослужбовців.

Про це генерал оголосив у п'ятницю.

Автор: Facebook.com/OperationalCommandSouth
  Генерал Андрій Ковальчук перебував на посаді командувача ОК "Південь" з серпня 2021 року
Генерал Андрій Ковальчук перебував на посаді командувача ОК "Південь" з серпня 2021 року

Командувач подякував військовослужбовцям за два з половиною роки служби.

"Ми разом звільнили від окупанта частину Одещини - острів Зміїний - і левову частку територіального моря України, Миколаївщину і Херсонщину на правому березі Дніпра. Ми виконували бойові завдання, відбиваючи зухвалий ворожий десант, відкидаючи і втопляючи ворожі кораблі, створюючи безпрецедентні історичні факти новітньої ери наших Збройних сил", - сказав Ковальчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб повідомив про ротацію. Тисячі військових з тилу поїдуть на передову

"Із впевненістю в нас і в наших з вами силах залишаюсь в єдиній армійській родині, і в вихованні молодих офіцерів впровадживатиму ті самі принципи й вимоги, що завжди мав і маю до себе й тих, кого веду за собою: честь, порядність, патріотизм, відповідальність, відвага і розсудливість, - з цього зростає справжній командир, який здатний бути взірцем для наслідування і виховувати власним прикладом свій бойовий колектив", - сказав генерал.

"Разом - до перемоги. Слава Україні, її Збройним силам і незламному народу", - звернувся Андрій Ковальчук.

8 лютого президент Володимир Зеленський звільнив Валерія Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ і призначив на цю посаду Олександра Сирського.

Наступного дня Зеленський призначив начальником Генерального штабу ЗСУ Анатолія Баргилевича.

Також президент повідомив про призначення заступників головнокомандувача і заступників начальника Генштабу. 11 лютого Зеленський призначив командувачем об'єднаних сил ЗСУ Юрія Содоля.

Зараз ви читаєте новину «Генерал, який звільняв Зміїний і Херсон, переходить на нову посаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі