пʼятниця, 12 квітня 2024 18:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб повідомив про ротацію. Тисячі військових з тилу поїдуть на передову

Генштаб повідомив про ротацію. Тисячі військових з тилу поїдуть на передову
Знайдені можливості для почергової відправки бригад на відпочинок, повідомив Генштаб. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Триває планова ротація підрозділів, які з початку повномасштабного російського вторгнення виконували завдання у районах бойових дій.

Про це у п'ятницю повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

"Попри те, що російські окупанти продовжують тиснути на багатьох напрямках, знайдені можливості для почергової відправки бригад на відпочинок", - заявив Генштаб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нідерланди виділили мільярд євро на зброю для України. Ще €400 млн - на відбудову

Водночас, вживається комплекс заходів з метою посилення бригад, які продовжують виконувати бойові завдання на фронті, повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

"Таке рішення вдалось ухвалити, зокрема, і після перегляду чисельності певних підрозділів, які не беруть участі у бойових діях. Вивільнені тисячі військовослужбовців були спрямовані до бойових частин", - заявив Генштаб.

Цей процес триватиме і далі, сказали.

У березні головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що не зважаючи на складну обстановку на всій лінії фронту, вдалося запустити процес ротацій і заміни частин і підрозділів, які тривалий час виконують бойові завдання на передньому краї.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб повідомив про ротацію. Тисячі військових з тилу поїдуть на передову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі