неділя, 24 липня 2022 11:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Генерал розповів, чи зможе NASAMS закрити небо України

Генерал розповів, чи зможе NASAMS закрити небо України
Закрити небо можна за умови більших поставок NASAMS. Фото: Defex

Закрити небо над Україною, за умови більших поставок норвезьких зенітно-ракетних комплексів NASAMS, можна буде до кінця 2023 року.

Тих ЗРК, що передадуть Україні найближчим часом, вистачить щоб закрити небо Києва та ще одного міста. Про це розповів ексзаступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант Ігор Романенко, передає Obozrevatel

"Треба прикривати столицю, центр прийняття рішень, а ще одну використовувати деінде, реалізовувати принцип тришкіного каптана – коли утворилася "дірка", відриваємо "латку" з іншого місця і прикриваємо нею це місце. А на старому місці з'являється "дірка", – розповів Романенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки HIMARS отримає Україна: назвали цифру

Романенко зауважив, що радіус дії NASAMS з покращеними ракетами за висотою – 20 км і 40 км – за дальністю. В умовах бойових дій ці ППО ще не перевірялися, але попередньо вони можуть працювати по балістичних та крилатих ракетах, у тому числі по "Іскандерах".

Передача Україні німецьких зенітно-ракетних комплексів Iris-t SLM затримується через відсутність дозволу з боку канцлера ФРН Олафа Шольца. Заявку на покупку 11 одиниць систем ППО у Diehl Defense Україна подала ще на початку липня.

Зараз ви читаєте новину «Генерал розповів, чи зможе NASAMS закрити небо України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі