неділя, 24 липня 2022 09:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Шольц затримує поставку Україні німецьких ППО – ЗМІ

Шольц затримує поставку Україні німецьких ППО – ЗМІ
Поставки Україні німецьких ППО можуть затриматися до кінця року. Фото: wikipedia.org

Передача Україні німецьких зенітно-ракетних комплексів Iris-t SLM затримується через відсутність дозволу з боку канцлера ФРН Олафа Шольца.

Заявку на покупку 11 одиниць систем ППО у Diehl Defense Україна подала ще на початку липня. Про це пише DW з посиланням на Welt am Sonntag.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бундестаг закликав Шольца до прямих постачань зброї Києву

Київ також запросив у Берліна "фінансову підтримку" для закупівлі цих ЗРК на суму €1,5 млрд.

Операцію схвалило Міністерство економіки ФРН, але підсумковий дозвіл має видати Федеральна рада безпеки. Заявка залишається без схвалення вже три тижні.

За даними Welt am Sonntag, постачання систем тепер очікується до кінця року.

Система IRIS-T SLM має дальність дії 40 км і висоту до 20 км. За допомогою IRIS-T SLM можна збивати бойові літаки, вертольоти, крилаті ракети, реактивну артилерію, дрони, протирадіолокаційні ракети.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц знову скорочує військову допомогу Україні. За останні три тижні Берлін передав Києву лише сухпайки й неброньовані автомобілі.

Останнє значне постачання допомоги з Німеччини відбулося місяць тому. 21 червня в Україну прибули сім самохідних гаубиць PzH 2000 разом з новими боєприпасами, а також 5 тис. шоломів, обладнання для захисту від дронів і запасні частини для авто.

Зараз ви читаєте новину «Шольц затримує поставку Україні німецьких ППО – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі