субота, 15 серпня 2015 19:49

Генерал АТО пояснив з чим пов'язана ескалація на Донбасі

Генерал АТО пояснив з чим пов'язана ескалація на Донбасі
Фото: http://www.hromadske.tv

Бойовики на Донбасі всіляко намагаються дестабілізувати ситуацію перед Днем Незалежності. Про це заявив керівник української сторони Спільного центру контролю і координації (СЦКК) генерал-майор Борис Кременецький, повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуку.

"Самопроголошене керівництво ОРДО та ОРЛО (окремих районів Донецької та Луганської областей. - Ред.) не має наміру йти шляхом мирного врегулювання конфлікту. Натомість, робиться все можливе для дестабілізації обстановки в районах лінії розмежування з метою тиску на керівництво України та для зриву Мінських домовленостей. Цілком зрозуміло, що у такій ситуації відповідальність за подальшу ескалацію конфлікту покладається на ватажків незаконних збройних формувань, а також на тих, хто озброює, фінансує та підштовхує найманців до продовження кривавої авантюри на сході України", - зазначив він.

Кременецький нагадав, що обстановка вздовж лінії розмежування на Донеччині та Луганщині кожного дня продовжує загострюватися. Зокрема, 14 серпня зафіксована максимальна кількість обстрілів з боку терористів за останні півроку.

За його словами, бойовики неприховано використовують озброєння, яке повинно бути відведено. "Терористи продовжують скоювати військові злочини, застосовуючи артилерійське озброєння по цивільному населенню та мирним населеним пунктам, знищують інфраструктуру градоутворюючих підприємств України", - наголосив Кременецький.

При цьому, як зазначив він, терористи поширюють наклепницьку інформацію, чим намагаються покласти на українську сторону відповідальність за застосування зброї та за загострення ситуації вздовж лінії розмежування напередодні Дня Незалежності України.

 

Заява керівника української сторони СЦКК, 15.08.15 -1Генерал Кременецький: Мета бойовиків – дестабілізація ситуації і ...

Posted by Прес-центр АТО on 15 августа 2015 г.

 

Зараз ви читаєте новину «Генерал АТО пояснив з чим пов'язана ескалація на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі