неділя, 19 вересня 2010 12:50

Гарань хоче, щоб воєнізованим дитячим табором зайнялася СБУ

Гарань хоче, щоб воєнізованим дитячим табором зайнялася СБУ

Наприкінці літа в районі плато Ексі-Кермен під Бахчисараєм відкрився міжнародний православний табір "Крим-Січ", створений російськими козаками з Таганрога і українськими запорожцями. У ньому школярів з Росії, України та Білорусі навчають стріляти з автомата й рукопашного бою за системою Кадочнікова. Як повідомляють засоби масової інформації, табір "був створений для відбиття нападу ісламістів".

"Те, що зображено на цих фото, викликає величезну тривогу. Це настільки дико, що факти потребують негайної перевірки з боку Служби безпеки України. Якщо вони підтвердяться, йдеться про намагання роздмухати міжетнічні та міжрелігійні суперечності в Криму. Тим паче, що, за даними засобів масової інформації, цей вишкіл відбувається поблизу святих для кримських татар місць", - сказав Gazeta.ua політолог Олексій Гарань.

Експерт наголосив , що в Україні заборонені напівмілітарні ("парамілітарні") утворення.

"Замість перевіряти діяльність Українського католицького університуту в Львові чи міжнародний фонд "Відродження", Службі безпеки потрібно звернути увагу на можливу діяльність таких угруповань в Криму", - зазначив Олексій Гарань.

У засобах масової інформації лунали також припущення, що табір може бути розсадником педофілії.

Зараз ви читаєте новину «Гарань хоче, щоб воєнізованим дитячим табором зайнялася СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі