пʼятниця, 28 травня 2010 16:44

Фільм про Параджанова знімуть за 1 млн 900 тис євро

Фільм про Параджанова знімуть за 1 млн 900 тис євро

7 проектів майбутніх фільмів представили 27 травня у рамках ІІ Київського міжнародного кінофестивалю. Це "А тепер я кохатиму тебе" режисера Романа Ширмана, "Брати" Вікторії Трофіменко, "Добридень весілля — Новий рік" Олексія Шахназарова, "Заручник" Георгія Делієва, "Креденс" Валентина Васяновича, "Параджанов" Романа Балаяна, "Час життя об'єкта в кадрі" Олександра Балагури. Для них українські кіновиробники планують залучити іноземні кошти.

Керівник студії "Інтерфільм" Олена Фетісова представила фільм "Параджанов".

Це художній біографічний фільм-драма, заснований на реальних подіях із життя Параджанова. Дія відбувається у 1950-90 рр. у СРСР. Саме життя Параджанова — захопливий сценарій, написаний ним самим. Його малюнки та колажі — практично готові розкадровки для майбутнього фільму. Стрічка про складні романтичні стосунки із дружиною-музою Світланою, провокаційні та ексцентричні відносини з фаворитами, 5 жахливих років тюрми суворого режиму і 15 років без роботи в голодному Тбілісі, і при цьому вічний карнавал, дружба з Тарковським, Феліні, Вайдою і самотність художника-вигнанця.

Режисером фільму буде Роман Балаян. На думку Фетісової, саме він може створити чесний портрет соціального вигнанця і мислячого генія, не зводячи при цьому постаментів.

Фільм вже представляли у Вірменії, Естонії, Ротердамі, Берліні і Каннах. Погодилися на участь продюсери із Нідерландів та Швеції. Стрічка триватиме 100 хвилин, бюджет складає 1 млн 900 тис. євро. Випустити планують у 2013.

Продюсер Володимир Козир представив різдвяну трагікомедію Романа Ширмана "А тепер я кохатиму тебе" про двох дівчат з маленького українського містечка. Запланований бюджет - півтора мільйона євро. За словами продюсера, без гарантованих 60% державного фінансування дуже важко отримати підтримку іноземних продюсерів. Попередній фільм Ширмана "Прикольна казка" отримав 6 нагород на міжнародних фестивалях, в тому числі гран-прі російського TVpro за кращий іноземний дитячий фільм. На українських каналах фільм ще не показували.

"Завжди дивує, що російські фільми, з якими ми змагалися на фестивалях і які не отримали жодних нагород, вже всі пройшли на українських каналах", - сказав Козир.

На презентації представили також Київський форум ко-продукції "Cinerally Kyiv", запланований на травень 2011. До нього проведуть конкурс нових кінопроектів з України та усього світу, запросять міжнародних продюсерів. Подібні форуми є невід'ємною складовою усіх міжнародних фестивалів.

"Багато кого розчаровують спроби наших професіоналів робити фільми бюджетом на кілька сотень тисяч доларів за кілька тисяч. Україні саме час влитися у міжнародне кіно, як це зробили Польща і Угорщина", - сказав директор Київського кінофестивалю Борис Абрамов.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Фільм про Параджанова знімуть за 1 млн 900 тис євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі