четвер, 31 січня 2008 08:43

Фідель Кастро програв вибори братові Раулю

Фідель Кастро програв вибори братові Раулю
На виборах Національної асамблеї народної влади (парламенту) Куби, що пройшли 20 січня, Рауль Кастро набрав на 1% більше голосів, ніж його старший брат Фідель.

Згідно з оприлюдненими в середу офіційними даними Національної виборчої комісії Куби, Рауль Кастро набрав 99,3% голосів, тоді як за Фіделя віддали голоси 98,2% виборців.

Незмінний лідер Куби з 1959 року Фідель Кастро після перенесеної операції на кишківнику в липні 2006 року тимчасово залишив усі вищі державні пости і передав кермо управління країною своєму братові – Раулю.

Незважаючи на свою тривалу хворобу, Фідель Кастро був висунутий кандидатом у депутати парламенту Куби виборцями однієї з муніципій колиски кубинської революції – міста Сантьяго-де-Куба.

За кубинською конституцією, обрання до парламенту – неодмінна умова для того, щоб претендувати на вищу посаду в країні – пост голови Держради.

Чи посяде знову кубинський лідер пост голови Держради, стане відомо 24 лютого. Тоді відбудеться перше засідання парламенту в новому складі, який оголосить імена членів найвищого органу виконавчої влади.

У доповіді Національної виборчої комісії Куби повідомляється також, що активність населення Куби на парламентських виборах становила майже 97%.

У новий склад парламенту обрано 614 депутати, з них 28 % робітників і селян. Кубинські жінки складають в найвищому законодавчому органі країни Куби 43%.

Середній вік депутата не перевищує 49 років, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Фідель Кастро програв вибори братові Раулю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі