пʼятниця, 05 квітня 2019 05:56

Європейський суд з прав людини офіційно висунув позов Росії через збитий на Донбасі Боїнг

Європейський суд з прав людини офіційно висунув позов Росії через збитий на Донбасі Боїнг
Росії пред'явили позови через MH17. Фото: ТСН

Європейський суд з прав людини передав Росії інформацію про позови у справі МН17.

Претензії до РФ мають 380 родичів загиблих у катастрофі малазійського Boeing 777 на сході України, повідомляє ТСН.

"ЄСПЛ 3 квітня ухвалив рішення передати уряду Росії два позови: "Айлей проти Росії" (позовна заяву №25714/16) і "Енглін проти Росії" (позовна заява №56328/18)", - наголошується в судовому комюніке. Всі позивачі є родичами загиблих внаслідок авіакатастрофи. Це громадяни Малайзії, Австралії, Бельгії, Канади, Німеччини, Великої Британії та США.

В обох позовах російська влада звинувачена в порушенні статті про право на життя Європейської конвенції про захист прав людини. Крім того, позивачі вважають, що Кремль не провів належного розслідування за фактом трагедії рейсу авіакомпанії Malaysia Airlines Амстердам – Куала-Лумпур, що був збитий у небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року.

Уряди п'яти країн - України, Австралії, Бельгії, Малайзії та Нідерландів - домовилися разом фінансувати судове розслідування щодо осіб, підозрюваних у збитті авіалайнера. Також у проекті меморандуму йдеться про те, щоб судовий процес для близьких родичів жертв був відкритішим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО узгодила комплекс мір по стримуванню російської агресії в Чорному морі

Нагадаємо, в трагедії загинули 298 пасажирів і членів екіпажу літака – всі, хто перебував на борту. За висновками слідства, авіалайнер був збитий ракетою класу "земля-повітря", випущеної з ЗРК "Бук", котра з великою імовірністю належала російській військовій частині з-під Курська.

Зараз ви читаєте новину «Європейський суд з прав людини офіційно висунув позов Росії через збитий на Донбасі Боїнг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі