понеділок, 21 грудня 2009 16:18

Євреї Росії допомагають постраждалим в пермської трагедії

  На засіданні Ради Єврейського національного фонду Росії: голова Ради Володимир Штернфельд (крайній зліва) і головний рабин Росії Адольф Шаєвич (крайній праворуч).
На засіданні Ради Єврейського національного фонду Росії: голова Ради Володимир Штернфельд (крайній зліва) і головний рабин Росії Адольф Шаєвич (крайній праворуч).

Пожежа, яка сталася на початку грудня в нічному клубі "Хромая лошадь" в Пермі, стала найбільшою в Росії за останні півстоліття. За останніми даними, кількість загиблих від тисняви, опіків та отруєння продуктами горіння зросла до 150. Скорботний перелік жертв пермської трагедії збільшується з кожним днем. Місто досі не оговталося від потрясіння. Родичі потерпілих після всього пережитого перебувають у шоковому стані.

Рада Єврейського національного фонду Росії вирішив надати допомогу постраждалим під час трагедії в Пермі. Голова Ради ЕНФ Володимир Штернфельд підкреслює, що Фонд не може залишатися байдужим до наслідків трагічних подій. "Це стосується кожного громадянина, - заявив пан Штернфельд, - упевнений, що всі благодійники та волонтери Єврейського національного фонду одностайні у своєму прагненні допомогти постраждалим і їх сім"ям".

Частина грошей, які виділив ЕНФ, вже переведена на спеціальний банківський розрахунковий рахунок, створений урядом Пермського краю для допомоги найближчим родичам загиблих і потерпілим внаслідок пожежі. Основна ж частина суми буде направлена на надання адресної допомоги постраждалим, котрі потребують реабілітації отримають підтримку Фонду і зможуть отримати кваліфіковану допомогу в ізраїльських клініках.

А в січні-лютому наступного року Єврейський національний фонд посадить в Ізраїлі 500 дерев, частина яких будуть висаджені в пам"ять про жертви пожежі.

Зараз ви читаєте новину «Євреї Росії допомагають постраждалим в пермської трагедії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі